Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης διοργανώνουν και προκηρύσσουν το Syros Basketball League 30+, περιόδου 2016-17 (Δεκέμβριος 2016 - Μάιος 2017).

                                                                                                


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ “SYROS BASKETBALL LEAGUE 30+”

 

 

 

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

1.1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

    1.1.1. Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

 

    1.1.2. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι όπως παρακάτω:

            Α) Κανονική Περίοδος με πρωτάθλημα ενός (1) γύρου.

            Β) Final 8 (Διασταύρωση των ομάδων ανάλογα με την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο (1ος-8ος), (2ος-7ος), (3ος-6ος), (4ος-5ος)

            Γ) Final 4 (Νικητές των αναμετρήσεων του Final8)

            Δ) Μεγάλος Τελικός (Νικητές των αναμετρήσεων του Final4)

           

   1.1.3. Ο αγώνας διαρκεί τέσσερα (4) δεκάλεπτα. Η έναρξη ενός αγώνα δεν καθυστερεί περισσότερο από δεκαπέντε (15) λεπτά και με λιγότερους από πέντε (5) αθλητές. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα χάνει τον αγώνα με μηδενισμό 20-0.

 

    1.1.4.  Ένσταση μπορεί να καταθέσει μόνο ο αρχηγός μιας ομάδας, εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος, και μόνο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Η ένσταση θα εξετάζεται από τριμελή επιτροπή (εκπρόσωπος διαιτητών, εκπρόσωπος γραμματείας, υπεύθυνος διοργάνωσης) εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, μετά το πέρας των οποίων θα ενημερώνεται ο αρχηγός της ομάδας για την απόφαση. Το κόστος της ένστασης ανέρχεται στο ποσό των πενήντα (50) ευρώ και είναι πληρωτέο την ίδια ώρα που κατατίθεται η ένσταση από τον αρχηγό της ομάδας.

 

1.2. ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

     Επαναπρογραμματισμός αγώνα γίνεται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που αναβληθεί: 

              Α) είτε λόγω απόφασης της Διοργανώτριας αρχής,

              Β) είτε λόγω τεχνικού προβλήματος,

              Γ) είτε λόγω προβλήματος-κωλύματος του γηπέδου. 

 

1.3. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΜΑΔΑΣ

 

     Η διαγραφή μιας ομάδας μπορεί να επέλθει σε δύο περιπτώσεις:

    Α)  Με πειθαρχικό παράπτωμα.

    Β)  Με δύο (2) μηδενισμούς.

 

1.4. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

     1.4.1. Η διαιτησία και η γραμματεία ενός αγώνα ορίζονται από τη Διοργανώτρια αρχή και απαρτίζονται από: 

                      Α) Διαιτητές

                      Β) Υπεύθυνο στατιστικής υπηρεσίας.

                      Γ)  Υπεύθυνο χρόνου και κάλυψης του αγώνα.

 

     1.4.2. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος διεξάγονται με δύο (2) διαιτητές.

 

1.5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

     Σε περίπτωση ενδεχόμενης βλάβης των ηλεκτρονικών μέσων των γηπέδων (πίνακας, χρονόμετρο) το παιχνίδι θα διεξάγεται κανονικά με χειροκίνητα μέσα.

 

1.6. ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

      Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται ΜΟΝΟ στο κλειστό γήπεδο Α' Αίθουσα ΑΚΔΕ.

 

 

2. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Για την εγγραφή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα θα πρέπει αφενός να συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής και αφετέρου να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

1) Κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον δώδεκα (12) αθλητές, ένας εκ  των οποίων  θα εκπροσωπεί την ομάδα (αρχηγός). Με τον αρχηγό κάθε ομάδας, και μόνο με αυτόν, θα διατηρείται η επικοινωνία με τη Διοργάνωση.

2) Κάθε αρχηγός, ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα, υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία την κατάσταση (12αδα) των αθλητών, που θα αποτελούν τη σύνθεση της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα.

3) Κατά την εγγραφή, θα πρέπει να δηλωθεί το χρώμα φανέλας της ομάδας. Η φανέλα θα πρέπει να φέρει ευδιάκριτο αριθμό, μπρος και πίσω, της αρεσκείας του κάθε αθλητή.

4) Κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εμφάνιση, ήτοι δύο (2) μονές ή μία (1) εμφάνιση double face. Δεν θα συμμετέχει παίκτης χωρίς εμφάνιση.

5) Για την εγγραφή ενός παίκτη πρέπει να προσκομιστούν στη Διοργάνωση τα εξής δικαιολογητικά εγγραφής:

            Α) Φωτογραφία, μικρού μεγέθους, ώστε να εκδοθεί η κάρτα μέλους-δελτίο του αθλητή.

            Β) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

            Γ) Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής υπογεγραμμένη (δίδεται από τη Διοργάνωση στους αρχηγούς των ομάδων μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

            Δ) Βεβαίωση από ιατρό στην οποία αναγράφεται ότι ο αθλητής είναι κλινικά υγιής και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

 

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΗ

 

3.1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ

 

     3.1.1. Ο αθλητής ο οποίος επιθυμεί τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει κλείσει το τριακοστό (30) έτος της ηλικίας του, να αναφέρεται στη λίστα της ομάδας του με το ονοματεπώνυμό του (μικρά γράμματα και τονισμένα) και να προσκομίσει μαζί με την αίτηση της ομάδας τα δικαιολογητικά εγγραφής που αναφέρονται στο άρθρο 2 παρ.5. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει δελτίο αθλητή.

     3.1.2. Οι λίστες των αθλητών των ομάδων θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.

     3.1.3. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο Υπεύθυνος της Διοργάνωσης για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε άμεσα ενδιαφερόμενο.

     3.1.4.  Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων του τουρνουά και της φάσης των Playoffs.

   3.1.5. Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν. 

 

3.2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

 

     Επιτρέπεται σε κάθε ομάδα η συμμετοχή ενός (1) ενεργού αθλητή άνω των τριάντα (30) ετών, που αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα Μπάσκετ και έχει έστω μία (1) συμμετοχή σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.

 

3.3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ

 

   Επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δύο (2) αθλητών κάτω των τριάντα (30) ετών στην δωδεκάδα που δηλώνει κάθε ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

 

 

3.4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΔΥΟ (2) Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΑΔΕΣ

 

    Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητή σε δύο (2) ή παραπάνω ομάδες.

 

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΑΣ

 

4.1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

 

     Κάθε ομάδα υποχρεούται να δηλώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) παίκτες και το πολύ μέχρι είκοσι (20). Η δήλωση της ομάδας πρέπει να γίνει συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.

 

4.2. ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ-ΧΡΩΜΑΤΑ

 

     Κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει δύο (2) σετ εμφάνισης ή ένα διπλής όψεως (σκούρο και ανοικτό χρώμα). Η αρίθμηση των εμφανίσεων είναι ελεύθερη από το 0 έως το 99. Κάθε ομάδα μπορεί, στην εμφάνισή της, να φέρει το σήμα της, το λογότυπο του χορηγού της, εφόσον υπάρχει, καθώς και το όνομα ή το ψευδώνυμο του κάθε αθλητή.

 

4.3. ΑΛΛΑΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

     Σε περίπτωση που η γηπεδούχος και η φιλοξενούμενη ομάδα έχουν παρόμοια χρώματα, η γηπεδούχος ομάδα είναι αυτή που υποχρεούται να αλλάξει εμφάνιση. Διαφορετικά το παιχνίδι κατοχυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα με μηδενισμό της γηπεδούχου ομάδας (0-20).

 

4.4. ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

     4.4.1. Δεν επιτρέπονται αλλαγές ή μεταβολές στο ρόστερ των ομάδων εκτός των δηλωθέντων.

 

     4.4.2. Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών, (όταν για παράδειγμα μία ομάδα έχει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τραυματισμών) η Διοργάνωση έχει το δικαίωμα, κατ’ εξαίρεση και κατά την κρίση της, να επιτρέψει την αντικατάσταση-προσθήκη ενός παίκτη στο δυναμικό μιας ομάδας.

 

5. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Η κατάταξη των ομάδων μετά από κάθε αγωνιστική θα γίνεται σύμφωνα με τον εξής τρόπο βαθμολόγησης:

               Νίκη = 2 βαθμοί

              Ήττα = 1 βαθμός

               Μηδενισμός = 0 βαθμοί

 

5.1. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ

 

     Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο(2) ή περισσότερων ομάδων θα λαμβάνονται υπόψη οι νίκες-ήττες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Η ομάδα που θα έχει τις περισσότερες νίκες στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων θα υπερισχύει στην ισοβαθμία και θα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης. Σε περίπτωση που δύο(2) ή περισσότερες ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών τότε σαν κριτήριο θα λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ομάδα με την μεγαλύτερη θετική διαφορά θα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης. Σε περίπτωση που η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ίδια, θα λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων μεταξύ άμυνας και επίθεσης κάθε ομάδας. Η ομάδα με την μεγαλύτερη θετική διαφορά θα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης. Σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των πόντων στην επίθεση. Επόμενο κριτήριο είναι το σύνολο των πόντων στην άμυνα. Τελικό κριτήριο είναι το ποινολόγιο και έπειτα η κλήρωση.

 

 5.2. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

          Πρωταθλητής: Πρωταθλήτρια ομάδα του τουρνουά θα ανακηρυχθεί η ομάδα που θα νικήσει στον μεγάλο τελικό του Final4. Οι ομάδες του Final4 θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία των Playoffs            

          Playoffs: Δικαίωμα συμμετοχής στα Playoffs έχουν όλες οι 8 πρώτες ομάδες ανάλογα με τη θέση κατάταξής τους στο τέλος του Πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη Διακήρυξη του Πρωταθλήματος. 

                                                                                                                 

 6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

 

6.1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ SYROS BASKETBALL LEAGUE 30+

 

     6.1.1. Για την εγγραφή κάθε ομάδας στο Syros Basketball League 30+, υπάρχει κόστος συμμετοχής το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής και γνωστοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

     6.1.2. Για την βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση κάθε αγώνα της ομάδας υπάρχει προαιρετικά κόστος 250€. (παροχή σε κάθε αθλητή DVD βίντεο και φωτογραφίες από κάθε αγώνα)

    

 Καλύπτονται τα έξοδα χρήσης και καθαρισμού του γηπέδου, οι αμοιβές διαιτητών και μελών της γραμματείας, όπως επίσης και η παροχή Α’ Βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού στον αγώνα. Μέσα στις παραπάνω παροχές περιλαμβάνεται επίσης και η χρήση μπαλών προθέρμανσης και αγώνα.

 

  6.1.3. Οι αιτήσεις  συμμετοχής κατατίθενται μαζί με το κόστος συμμετοχής  στην Διοργανώτρια Αρχή, έως 30 Νοεμβρίου 2016.

 

6.2. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

     Κάθε ομάδα πρέπει να σέβεται και να διατηρεί το υλικό που θα της διατεθεί καθώς και τις εγκαταστάσεις στην αρχική άριστη κατάστασή τους. Κάθε φθορά ή καταστροφή των ανωτέρω από μια ομάδα θα αποκαθίσταται με οικονομική επιβάρυνση της ομάδας.

 

6.3. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

 

     Αν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος μια ομάδα διακόψει τη συμμετοχή της, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων της συμμετοχής.

 

 

6.4. ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

 

     Η έναρξη ενός αγώνα δεν καθυστερεί περισσότερο από δεκαπέντε(15) λεπτά και με λιγότερους από πέντε (5) αθλητές. Διαφορετικά η ομάδα χάνει το παιχνίδι με μηδενισμό (20-0).

 

7. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

 

     Η Διοργάνωση του Syros Basketball League 30+ θα επικοινωνήσει με όλες τις ομάδες και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τις ειδικές επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις όλων των ομάδων. Το πρόγραμμα των αγωνιστικών είναι δεσμευτικό για κάθε ομάδα από την ανακοίνωση του και έπειτα, η οποία ανακοίνωση θα είναι έγκαιρη ώστε όλοι οι αθλητές να μπορούν να οργανώσουν τις υποχρεώσεις τους. Παρ’ όλα αυτά, αν για λόγους ανωτέρας βίας, μια ομάδα αδυνατεί να παρευρεθεί στο γήπεδο την ώρα του αγώνα πρέπει να ενημερώσει τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέρες νωρίτερα την Διοργάνωση, ώστε να προσπαθήσουμε από μέρους μας, εφόσον είναι αυτό εφικτό, να προχωρήσουμε σε αλλαγή του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αλλαγή, η ομάδα, εφόσον δεν κατέβει να αγωνιστεί, θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με μηδενισμό (20-0).

 

8. ΑΠΟΒΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

 

     8.1. Στην περίπτωση που, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αποφασιστεί η αποβολή μιας ομάδας από το τουρνουά ή στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο μια ομάδα αποσυρθεί, τότε το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με μία (1) λιγότερη ομάδα.

 

9. ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

 

     9.1. Την διοργάνωση και την ευθύνη του πρωταθλήματος θα έχει τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από τους: Γαδ Αλοϊσιο, Καρβουνιάρη Αθανάσιο και Παλαιολόγο Ευάγγελο.

     9.2. Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη και το προνόμιο λήψης της τελικής απόφασης για κάθε θέμα που σχετίζεται με την προκύρηξη του πρωταθλήματος. Οι αποφάσεις που θα λαμβάνει θα είναι δεσμευτικές και υποχρεωτικές για κάθε ομάδα/αθλητή.

    9.3. Η συμμετοχή στο Syros Basketball League 30+ για οποιαδήποτε ομάδα ή οποιονδήποτε αθλητή προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των κανόνων αυτών.

 

petrino

Facebook Channel

WEB TV

ithaki_tou_ai
nisaki
Κύλιση στην Αρχή