Μία υπέροχη μπασκετική βραδιά με τη λάμψη σπουδαίων αστέρων του παρελθόντος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Σύρου, όπου πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Σύρου.

Ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στην βραδιά όμως, έδωσε η παρουσία ενός θρύλου του ελληνικού μπάσκετ, του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς. Παρών και ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, ο Γιάννης Ιωαννίδης, που κοουτσάρισε την ομάδα των Πρέλιεβιτς, Γιαννούλη, Σιούτη, Σούλη και των υπόλοιπων αστέρων του παρελθόντος.

Η γιορτή αυτή του μπάσκετ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Σύλλογο Κατ' Οίκον Νοσηλείας και στον Σύλλογο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης των ακαδημιών του Α.Ο. Ερμούπολης.

Ακολούθησαν οι πρώτες βραβεύσεις με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' να απονείμει στον Παναγιώτη Γιαννάκη το μετάλλιο της Μητρόπολης (Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας), ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην πατρίδα μέσω του αθλητισμού και χαρακτηρίζοντάς τον ίνδαλμα και πρότυπο για τη νεολαία.

Ακολούθως οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας τίμησαν τον Μητροπολίτη με μία αναμνηστική πλακέτα και μία φανέλα του συλλόγου με τις υπογραφές όλων των παικτών, ενώ τιμητική πλακέτα απένειμαν και στον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στο ημίχρονο του αγώνα ήταν η σειρά των Παλαιμάχων Σύρου να τιμήσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας. Ακολούθως, οι δύο σύλλογοι του νησιού στους οποίους θα διατεθούν τα έσοδα, τίμησαν με τη σειρά τους τις δύο ομάδες. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την έκπληξη των Παλαιμάχων Σύρου στον συμπαίκτη τους Λούη Γαδ, ο οποίος ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και οργάνωσε την εκδήλωση αυτή.

Στις διακοπές του αγώνα ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι νεαρές τσιρλίντερ της σχολής Bella Dance Academy, έγιναν διάφοροι διαγωνισμοί με αθλητές των ακαδημιών του Α.Ο. Ερμούπολης, ενώ κληρώθηκαν σε τυχερούς φιλάθλους οι φανέλες που φόρεσαν στο παιχνίδι οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας. Για την ιστορία και μόνο να αναφέρουμε ότι ο φιλικός αγώνας έληξε με σκορ 75-37 υπέρ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.

 

cyclades24.gr

petrino

Facebook Channel

WEB TV

ithaki_tou_ai
nisaki
Κύλιση στην Αρχή