Δύο ζωντανοί "Θρύλοι" του Ελληνικού μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ερμούπολης στα πλαίσια του Φιλανθρωπικού αγώνα του Συλλόγου μας με τους Βετεράνους της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης  γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1959 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου 1945. Μεγάλη του αγάπη είναι το μπάσκετ με το οποίο ασχολήθηκε από τα παιδικά του χρόνια με αποτέλεσμα σε ηλικία 15 ετών να αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του Άρη. Απέκτησε πτυχίο Γεωπονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκηςκαι στη συνέχεια εργάσθηκε ως γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη θέση του προπονητή, έχοντας θητεύσει στους Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στηνεθνική ομάδα. Κατέκτησε συνολικά 18 τίτλους, με τους Άρη και Ολυμπιακό. Δεν κατάφερε να κατακτήσει κανέναν ευρωπαϊκό τίτλο, παρ' ότι βρέθηκε 6 φορές στο final four της Ευρωλίγκα. Τις πρώτες 3 φορές με τον Άρη (1988, 1989, 1990) δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ενώ το κατάφερε τις επόμενες 3 φορές (με τον Ολυμπιακό το 1994 και 1995 και με την ΑΕΚ το 1998), γνωρίζοντας όμως και τις 3 φορές την ήττα.

petrino

Facebook Channel

WEB TV

ithaki_tou_ai
nisaki
Κύλιση στην Αρχή